Krijg een kans


Lees hier de waargebeurde verhalen die model staan voor het Krijg een Kans fonds (KeK) :

Cursus
Vera raakt na een burn-out werkloos en heeft schulden. Ze geeft 1 uur yogales op een sportschool. Ze wil meer uren les geven maar heeft daarvoor niet de juiste diploma’s. KeK heeft haar opleiding betaald. Na het behalen van haar diploma krijgt ze een 12 uur contract bij de sportschool. Vera kan een nieuwe start maken met betaald werk.  

Verhuizing
Astrid, een tienermoeder, wil verhuizen omdat zij en haar kinderen gepest worden. Zij krijgt de mogelijkheid om te verhuizen naar een andere buurt. Astrid heeft geen geld voor de verhuizing en het opknappen van de nieuwe flat. KeK betaalt de kosten van de bouwmarkt voor verf en vloerbedekking. Het jonge gezin kan een nieuwe start maken in een nieuwe buurt met een fris geschilderde woning.

Gezond leven
Nikkie, een ex-drugsverslaafde, is bezig haar leven weer op de rit te krijgen. Ze is aan het re-integreren met werk, maar wil ook fitter en gezonder gaan leven. KeK betaalt samen met een sportschool een jaar lang sporten en voedingadvies onder begeleiding van de sportschoolhouder. Deze begeleiding was heel effectief, omdat wanneer ze een dip had, ze gecoacht werd om door te zetten. Langzamerhand krijgt Nikkie weer grip op haar leven.

Solliciteren
Sabine solliciteert keer op keer en wordt niet aangenomen.
Met een coach uit het Zonta circuit is zij begeleid in haar sollicitatietraject. Zowel inhoudelijk, als qua presentatie techniek als qua kledingadvies.

Fietsen
Geertje (63) is eenzaam en komt bijna de deur niet meer uit. Er wordt voor haar een fietsmaatje gevonden en bij de fietswinkel een goede 2e hands fiets gekocht met een gratis servicecontract van de fietswinkel. Dankzij het fietsmaatje en een fiets wordt haar wereld weer groter.

Cursus Nederlands
Fatima heeft haar cursus Nederlands niet afgemaakt i.v.m. ziekte. Ze had geen geld om het daarna zelf te betalen. KeK heeft i.o. de docent het lesgeld betaald zodat Fatima haar Nederlands kon verbeteren.

Tentoonstelling
Anja is voor haar werk als handenarbeid docent afgekeurd wegens reuma. Zij kan nog wel in een eigen tempo schilderijen maken. Zij heeft met behulp van een vriendin een locatie gevonden waar ze mag exposeren. KeK heeft de wissellijsten betaald zodat haar schilderijen ook goed geëxposeerd en verkocht konden worden.

Beter zicht
Mirjam met 2 kinderen is 24 jaar getrouwd geweest met een schizofrene man. Zij heeft schulden en geen werk. Op dit moment ziet zij heel slecht. Het plan is dat zij, zodra ze iets stabieler is, weer aan het werk gaat. De oogarts constateerde dat een goed aangepaste bril haar zicht aanmerkelijk kon verbeteren.
De zorgverzekeraar vergoedt maar een beperkt deel. KeK heeft de rest betaald.

Groepslessen
Dinie is met haar man en kinderen uit de Randstad verhuisd naar Drenthe om haar oudste zoon, een drugsverslaafde, die het gezin terroriseert te ontvluchten. De verhuizing valt Dinie zwaar. Zij worstelt met het probleem van haar oudste zoon en met heimwee. Haar man kreeg kort na de verhuizing zijn ontslag. Vanwege haar sociale isolement is het goed een sportcursus te volgen. Ze heeft goede voornemens om meer contacten te gaan leggen en bijvoorbeeld iets van vrijwilligerswerk te gaan doen. KeK heeft de groepslessen vergoed.

Paspoort en huiselijk geweld
Aahna (30) is 11 jaar geleden met een gearrangeerd huwelijk naar Nederland gekomen. Haar echtgenoot is vluchteling en heeft evenals hun kinderen de Nederlandse nationaliteit. Haar soms gewelddadige echtgenoot heeft haar altijd weerhouden de Nederlandse nationaliteit aan te vragen Zij wordt door haar man belemmerd in haar integratie en individuele ontwikkeling. Voor haar integratie en zelfstandigheid is het van belang dat Aanhna een Nederlands paspoort krijgt. Een familielid heeft een deel van de kosten voor haar bij elkaar gespaard. KeK heeft het bedrag aangevuld.

 Contact

  •  Voor de gemeenten Staphorst, Meppel, Steenwijkerland, Westerveld en De Wolden:
     stuur een mail naar
     Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  •  
     Voor de gemeenten Assen en Midden-Drenthe:
     stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.